Spelformen Oddset och dess varianter

 

Hos Svenska Spel kan man välja att spela en av flera varianter av Oddset. Bland annat har man Oddset Bomben, Oddset Mixen, Oddset Matchen och Oddset Powerplay.

Oddset Bomben

Med Oddset Bomben kan odds bli rekord höga. Det har registrerats att år 2006 under november månad, kom man upp till 2 043 523,50 gånger pengarna.

För att spela och vinna med Oddset bomben, ska man tippa rätt på vilket målresultat det blir för varje match. Varje spel består av 2-4 matcher. Det är Svenska Spel som bestämmer vilka matcher som väljs.

För att delta och registrerar sin tippning måste man spela för minst 10 kr, även om den lägsta insatsen per rad är enbart 1 kr.

Oddset Mixen

Med Oddset Mixen kan man spela och tippa om olika delar i en match. Man får chansen att tippa om hemmaseger, bortaseger eller oavgjort, vad man tror att ställningen är efter halvtid eller fulltid. Man kan även med Oddset Mixen tippa om t.ex. över/under och vilken spelare som blir den sista målskytten etc.

Oddset Matchen

Om man är intresserad av att tippa slutresultatet av en match, är Oddset Matchen en spelform man vill ta del utav. Den kan spelas hos Svenska Spel via nätet. För att kunna tippa ett slutresultat för en match måste man lägga en insats som är mellan 10 till 500 kr.

Bland de matcher som Oddset Matchen erbjuder finns bland annat ishockey, fotboll, handboll, innebandy och bandy. Man kan som mest spela och tippa på 12 matcher per dag.

Med spelet Oddset Matchen kommer löpande odds för en match och man får inte veta om de odds som gäller för ens vad, förrän det är spelstopp, cirka 5 min innan matchen startar.

Oddset Powerplay

År 2009 lanserades varianten Oddset Powerplay, det var ett önskemål av flera spelare som ville ha fler oddset-spel om svensk ishockey.

Oddset Powerplay går ut på att man som spelare ska tippa fram vem vinnaren är i 8 elitseriematcher, som man får utvalda av Svenska Spel. För att man ska vinna en vinst måste man som spelare tippa rätt på alla 8. Resultaten för matcherna bestäms på torsdagar. Per rad i ett spel kan man satsa 1, 2, 5 eller 10 kr.

Förutom tippning av vinnaren i olika matcher, erbjuder även Oddset Powerplay spelformen vid namnet Head-to-Head (H2H). I detta spel under ledning av Svenska Spel, väljs det två hockeyspelare som måste bära gula hjälmar. Den hockeyspelare som gör flest mål är vinnaren av Head-to-Head.

Ta del av spelet Oddset och tippa fram en vinst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *